måndag 28 november 2011

Tjurfäktning

Nu har Quitos årliga festligheter satt igång. Firandet når sin kulmen den 6 december, årsdagen av Quitos grundande. Det är under dessa festligheter man har möjlighet att se tjurfäktning.

Man har slutat med att ha ihjäl tjuren inför publik. Istället för ett avslutande svärdshugg sätter matadoren istället dit en glitterbestyckad pinne på tjurens rygg. Det är jag glad för, jag tror inte jag hade mått så bra av att se djuret dödas. Ett tidigare steg i processen är att picadorerna stöter sina spjut i tjurens nacke så att blodet rinner. Där höll jag på att svimma. Jag satt en ganska stor del av tiden med huvudet mellan knäna. Det är nog tur att jag aldrig sett en dialysmaskin köras på riktigt.

Quitos tjurstadion

Det börjar med att medhjälpare tröttar ut tjuren med rosa tygstycken.

Den modige och vige matadoren.

Trött och skadad tjur vs. matador

Folkfest

2 kommentarer:

  1. Vilket scoop, metro sponsrar tjurfäktning

    SvaraRadera
  2. Det har du rätt i. Det tänkte jag inte på. Har du aftonbladets tipstelefon som kortnummer?

    SvaraRadera