onsdag 16 november 2011

Fotosession i området jag bor

Huset där jag bor.

Backen ner till stan.
Jag hyr ett rum på nedervåningen i huset på bilden. Det ligger vid västra kanten av Quito, inte långt från Teleferiqon, en linbana upp i bergen. Jag har inte testat att åka upp i linbanan, men vackra dagar ska det vara väldigt fint på toppen med utsikt över staden. Mindre vackra dagar ska inte inte vara lika kul. En kompis på hostelet hade varit där förra veckan utan att kolla vädret innan, och då var det kallt och haglade. Vädret i Quito växlar snabbt.

Backen upp till huset.
Huset ligger en bit upp längs dalgångens sida så att gå ner till stan går lätt, och tar ungefär en halvtimme. Det går bussar, men i rusningstid tar bussen 20-25 minuter och är smockfull, så det känns värt de tio extra promenadminuterna att slippa trängseln. Att gå tillbaka upp hem igen anstränger benen mer, så då tar jag bussen. Det kostar 25 cent som man betalar till chaufförens assistent. Det är han som hänger ut genom dörren på bilden.
Bussen jag inte åker till skolan med, men hem.

Ganska ofta sker av- och påstigningarna utan att bussen stannar helt.


Grillen där jag äter hamburgare.
Ett par hus bort längs gatan har man konverterat ett garage till en hamburgergrill. Så tycker jag man borde konvertera fler garage i Sverige. Det är ju ganska ofta man är hungrig när man promenerar i villaområden utan att det finns någon snabbmat nära.

Jag åt lunch där idag och blev inbjuden till kockens födelsedagskalas på lördag. Sådant är också något som saknas hemma.

 
Lavanderian där jag tvättar mina kläder

Till höger om pizzerian på bilden ligger tvätteriet. Det kostar 45 cent per kilo tvätt. Det känns ganska överkomligt.

Avslutningsvis som en liten teaser för att ni ska återvända till bloggen kan jag avslöja att det finns bilverkstad i närheten med en betongramp istället för vanlig smörjgrop. Bilder kommer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar