måndag 14 november 2011

Dags att lära mig spanska

herr och fru Vasquez
För att lära mig spanska har jag anmält mig till en kurs. Jag börjar med en vecka med fyra timmar privatundervisning om dagen i Quito. Om det funkar bra tar jag en vecka till, annars reser jag vidare och fortsätter undervisningen i någon annan stad där det passar längs resvägen.

För att göra inlärningen mer effektiv bor jag hos en spansk värdfamilj, familjen Vasquez. Jag flyttade in igår, och de verkar trevliga. Deras engelska är inte jätteomfattande, så mina chanser att lära mig en hel del spanska är goda.

Språkundervisning verkar vara big business i här. Det beror nog på det låga löneläget. Utlänningar som kommer hit har råd med privatundervisning i spanska eftersom lärarnas löner är så låga, och lokalinvånarna kostar på sig undervisning i andra språk i hopp om att kunna ta sig någon annanstans.

1 kommentar:

  1. I Quito är förmodligen 20-30 språkskolor. Jag besökte för några månader sedan Ailola Quito spanska skola. Det var också mycket billigt jämfört med vad du betalar i Spanien.

    SvaraRadera