fredag 18 november 2011

Sightseeing med skolan

Jag läser spanska fyra timmar varje förmiddag i en liten språkskola. Nu har jag läst en vecka, och även om jag inte pratar så mycket spanska så förstår jag iallafall en del. Jag läsa ytterligare en vecka här i Quito. Efter nästa vecka hoppas jag kunna ta mig fram hyfsat, åtminstone så att jag kan ta mig till nästa stad.

På förmiddagarna när jag är där har skolan ytterligare en elev, en amerikanska. På rasten blir det det kanske lite väl mycket tjejsnack på spanska mellan henne och lärarna som jag har svårt att ta till mig. Det pratas mycket om lokale pappershandlarns son, "el chico del papeleria".
Kyrkan med mest guld
I dag lämnade jag tillsammans med skolans andra elev och de två lärarna klassrummet och gjorde en exkursion till Quitos gamla stad. Där finns bland annat presidentpalatset, billiga affärer och många kyrkor. Man kan få en hårklippning för $1. Det är billigt även med ecuadorianska mått.

La Compañía de Jesús sägs vara den kyrkan i Quito som har mest guld. Jesuiterna var väldigt rika och byggde många  pampiga byggnader i Quito innan de fördrevs 1767.Lärare och elev.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar