torsdag 8 december 2011

Sista dagen i Baños

Aska på blad
Efter djungelturen kom jag tillbaka till ett dammigt, eller det kanske borde kalla askigt, Baños. Vulkanaska täckte staden. Många gick omkring och sopade. Munskydd hade nog varit bra.

Baños Basilika
Sista dagen i Baños var jag tvungen att hinna med alla de turistmåsten som jag inte gjort än. Ett sådant är att besöka muséet i basilikan.

Basilikans innergård
 Utställningarna verkade väldigt slumpmässigt ihopsatta. Det verkade vara sådant som någon, samlaren, inte haft hjärta att slänga. Det var bland annat mycket klänningar, en del mynt från andra länder, och ett rum fyllt med uppstoppade djur.
Uppstoppade djur
 På eftermiddagen tittade jag på sju olika vattenfall genom att åka med en chivarundtur.
Chiva

På tillbakavägen var Chivan ganska försenad så jag var orolig att jag inte skulle hinna med min buss till Montañita. Egentligen hade det varit bättre att välja en senare buss. Nu åkte jag med en buss, som jag faktiskt hann med trots att Chivan stannade för att tjäna några extradollar genomatt plocka upp extrapassagerare på tillbakavägen, som kom fram till Santa Elena där jag skulle byta buss klockan fem på morgonen. 

Det är en dålig idé säkerhetsmässigt att sitta och vänta på en buss i Ecuador innan solen gått upp, så istället tog jag en taxi den sista delsträckan. Tyvärr körde körde chauffören som en biltjuv med en bil med ett avgassystem som lät som ventons i dess senaren skeden. Ingen ro. 
Självporträtt i nattbuss

Montañita
Nu är jag iallafall framme i surfstaden Montañita och kan ta det lungt och skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar