tisdag 6 december 2011

Djungeln

Mot djungeln
Örhängeätande apa
Jag har varit iväg på en tvådagars tur till regnskogen strax öster om Baños. På två dagar kommer man inte så särskilt långt in i djugeln, men fullt tillräckligt för mig. 

Vi började med att åka till en apanläggning där de tar hand om apor som farit illa. Visst, apor är häftiga när de hoppar i träden och nästan ser ut som små håriga människor. Men de är inte trevliga. De stjäl och bits och rivs.

Det första en apa gjorde när vi kom dit var att stjäla en tjejs örhänge och försöka äta upp det. Apskriken när en apskötare tog tillbaka örhänget ur munnen på apan var riktigt otäcka.

Nästa incident var att en liten, till synes oskyldig apa skuttade fram till en annan besökare, stoppade ner tassen i fickan och fiskade upp en påse med sockerrörsbitar, och för att sedan snabbt skutta iväg. Sedan kunde vi se den sitta och smaska.


Sockerrörsätande apa
Svanshängande apa
Värst var dock apan som först hängde i svansen i en gren och visade upp sig, för att sedan sedan morra och ge sig på folk. Mig gav han sig på på ena benet och började riva. Det inspirerade en annan lite mindre apa till att börja bita i det andra benet. De håller ihop, de kriminella aporna.

Så nu har jag riv- och bitmärken från apor på båda benen.

Mycket trevligare var kanotturen. Kanoterna här består av en uthuggen stock. De måste vara väldigt hållbara, för vattnet är strömt och det är fullt med stenar som vi regelbundet stötte emot. Det är möjligt att kanotföraren inte var den mest erfarne. 

Gruppen åkte i två kanoter. Vår kanot ledde tills vi gick på grund(!) och den andra kanoten (på bilden) kunde glida förbi. 

Indiankanot

Djugelresorten
Vi kom fram till någon slags djungelanläggning, med stigar man kunde kämpa sig fram på och vilda djur (mest fjärilar) och tama djur (mest hundar och kycklingar som sprang omkring, men även anakondor och sköldpaddor i bur).

Guiden
Vila
De flesta i gruppen åkte hem efter en dag, medan jag och en till övernattade på stället för ytterligare en dags djungeläventyr.

Bra ventilation
Hund med kompis


Papegoja i regn
Nästa dag åkte vi till en indianby där indianer dansade indiandans.

Disneyland
Efter dansen var de väldigt snabba med att byta om till civila kläder. De ville inte att vi skulle tro att de alltid går klädda så.

Fotointresserad ungdom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar