fredag 6 januari 2012

Vilcabamba

Vilcabamba
I Vilcabamba, en by i dal en timme söder om Loja, blir invånarna ovanligt gamla.  Det bedrivs studier om vad som kan vara anledningen; luften, maten, vattnet eller det lugna tempot. Om det sistnämnda varit en del av förklaringen så ligger man risigt till. Stället är nedlusat av turister och utlänningar som flyttat dit, vilket gjort att lokalbefolkningen inte längre känner sig vidare harmoniska.

Hotell
Turistindustrin är väl utbyggd och hotellen fina. Efter att ha knagglat mig fram på spanska i ett par veckor är jag nu åter bland västlänningar och kan göra mig förstådd med språk jag behärskar bättre. Det är skönt att kunna formulera meningar längre än fyra ord. Så mycket mer går att utrycka.


En stor attraktion är vandringslederna  som finns i bergen runt byn. Vi råkade välja en med mer buskar än utsikt, men man kan inte ha tur jämt.

Fruktpaus

Zoo - vem betraktar vem?
En rolig sak är att det finns hundar som springer omkring lösa och gärna gör en sällskap. Denna hunden följde med oss när vi gick på zoo. Vid apburen var det dock oklart vem som var åskådaren och vem som var objektet. Observera aphanden genom stängslet som försöker locka på hunden.

Det ska finnas fina björkar där borta...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar