söndag 29 januari 2012

kablar

Var köper man sladdar i länder utan Clas Ohlson eller Kjell?

Jag har slarvat bort usbkabeln jag använt mellan min telefon och dator för att ladda telefonens batteri och för att ladda över foton till datorn. Det verkar vara omöjligt att hitta en bra ersättare. Jag köpte en billig sladd hos en mobiltillbehörsförsäljare, men den var av låg kvalitet och fungerar inget vidare. Laddningen går långsamt och filöverföringarna bryts. "Radioshack" finns i Peru, men säljer bara tvåmeterskablar vilket är alldeles för långt, så stor är inte min väska...

nåväl..

En kul sak med Peru är el-standarden. De kör verkligen en kompromisslösning. De använder 220V/60Hz, alltså både kompatibelt och inkompatibelt med både USA och Europa. Väggkontakten ser ut som i USA, men ofta accepteras eurokontakter också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar