torsdag 19 januari 2012

Mer Huanchaco

Att jag blev förkyld och fick ont i halsen var nog inte så dumt  egentligen. Istället för att att hålla på med aktiviteter som surfing eller åka till bergen har jag tagit det lugnt istället. Jag har kommit till sidan fyra i min bok. Jag börjar misstänka att den inte är någon bra nybörjarbok. Hade jag haft en kindle hade jag bytt till en annan bok...
Lugnet har också gjort att jag har börjat få lite semesterkänsla - som en vanlig sysslolös semester. Det är nice. Man får tillfälle att tänka.

Medan man sitter och tar det lugnt i Huanchaco finns det mycket att titta på. Bland annat har de små vassbåtar som de tar ut sina fiskenät, eller betalade turister, med. Dessa båtar finns med på tusenåriga målningar och anses ha sett likadana ut hur länge som helst.
Genom att bara ljuga lite lite grann för sig själv kan man tänka att en vassbåt som tar sig över en våg  surfar vågen. Alltså är de gamla indianerna vid perus kust de allra första surfarna! 
Hostellet kostar 10 soles per natt. Alltså 26 kr. Det är billigast hittills, och man får nog säga att kvaliten avspeglas i priset. Det finns många nivåer av service att välja mellan på de olika hostellen. Frukost kan ingå eller inte. Handduk kan ingå eller inte. Tvål kan finnas eller inte. Toalettpapper kan finnas eller inte. Här saknades allt detta. Trådlöst internet finns dock alltid.

Ett syskonpar från Buenos Aires, och i mitten en Brasilanska.
Nu bär det av mot Lima.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar