fredag 17 februari 2012

Titicacasjön

Efter Ollantaytambo begav jag mig, med ett snabbt stopp i Cusco, till Puno. Puno ligger vid Titicacasjön och beskrivs som en trist stad. Som jag uttryckt tidigare kan det vara väldigt skönt att spendera ett par dagar i trista städer. Just nu hade dock Puno sin årliga festival så staden var nog mindre trist än vanligt.


Cykeltaxi i Puno

I vattnet strax utanför Puno håller hittar man "flytande öar" gjorde av vass. Dessa har funnits i hundratals år och bebos av folk som tyckte det var för mycket våld och slagsmål i land. En innovativ lösning!

Flytande ö i Titicacasjön

Punos festival verkar i huvudsak gå ut på, förutom ölförsäljning på gatan, blåsorkestermusik och diablada-dans. Inte helt fel!

Festival i Puno


Därefter tog jag mig över gränsen, som går över sjön, till Bolivia. Första stoppet var Copacabana. Den bolivianska versionen av Copacabana sägs vara originalet, som givit namn till Copacabana i Rio de Janeiro.

Ska jag vara ärlig är jag inte helt nöjd med Copacabana. Det regnade nästan hela tiden och jag gjorde ett dåligt hotellval. 

Copacabana

Varning för Hostal Arco Iris
Den aktivitet man kan göra från Copacabana är att åka till Isla del Sol och Isla de la Luna. Dessa öar var viktiga i inkamytologin.

Mån-ön

Inkatrappa på Sol-ön


Chilenska turister söker skydd undan regnet på Sol-ön.

Buss pråmas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar