söndag 12 februari 2012

Cusco

Tio dagar utan något blogginlägg. Whuppsiedaisy! Jag undrar hur det kunnat bli så. Under den här tiden har jag bland annat varit i Cusco. Jag tror min minskade bloggvillighet måste ha berott på en kombination av magsjuka och dålig internetuppkoppling. Internetuppkopplingen lär inte bli bättre hädanefter, för idag åker jag till Bolivia och av vad jag har hört så är det ett fattigt land på riktigt, så infrastrukturen är nog inte den bästa.

Dessutom har min dator börjat protestera. Tydligen är inte hårddiskar specade att fungera över 3000 meters höjd. Nu befinner jag mig vid Titicacasjön, 3800 meter över havet, och igår började hårddisken strula. I mitt fall tror jag de beror på överhettning. Den tunna luften kyler sämre, eller nått.

Jag hoppas datorn håller ihop till resans slut. Annars blir jag tvungen att kolla in SSD-tillgången i Boliva.

Cusco, med Plaza de Armas i mittenCuscos Katedral

Inka-murar synliga under kyrkan
Inkaruin ca 10km norr om Cusco

Påflugen försäljare av alpackaprodukterSacsayhuamans murar är synliga bakom mig. I den här bilden är det svårt att se skalan, men den framgår av fotot nedan. Spanjorerna använde de stenar de orkade lyfta som byggnadsmaterial för att bygga kyrkor och annat i Cusco nere i dalen, men dessa stenar blev kvar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar