onsdag 14 mars 2012

Sucre

Nu kommer inte blogginläggen helt i kronologisk ordning. Jag vet att det går emot bloggandets princip att inte ha saker i ordning, men väljer att ändå göra det. Följande utspelades före Salar de Uyuni. Anledningen är att Uyuniinlägget som föregick detta bloggades live and direct från min yuppienalle.

Sucre är Bolivias huvudstad, tycker de själva. Tyvärr flyttade presidenten till La Paz för över hundra år sedan så enligt många definitioner av huvudstad, till exempel varifrån landet styrs, är inte Sucre längre det. Detta kompenseras genom att staden är utsmyckad med ordet "capital" lite här och där.

Att staden var viktig på 1800-talet och tidigare men inte därefter gör att centrum är charmigt med många tvåvåningshus i kolonialstil. På senare tid har det byggts tre höghus utspridda i olika delar av staden. De är byggda av en riking som tjänat sina pengar i gruvnäringen i Potosi.Ett enda höghus kan siktas

Solnedgång

Tysk som koncentrerat fotograferar solnedgång

Snyggt moln
Ogräsproblemen är värre här än hemma
 En tidigare gruvmiljonär använde sina pengar till att anlägga en stor park med bland annat en miniatyrkopia av eiffeltornet som man kan gå upp i.

Eiffeltornsminiatyr


Nestor och Abigail 

Begagnade japanska bussar trafikerar gatorna
Jag spenderade mina dagar genom att ta spanskalektioner. Jag lärde mig inte någon ny teori utan repeterade grammatiken som jag lärt mig i Cuenca. Den här gången hoppas jag att inte bara ska lära mig teorin, utan även att kunna använda den i praktiken. Vi får se hur det går.

Fenix Language School i Sucre kan jag rekommendera
Bonusbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar